Huisstijlen zijn onzin!

Heb ik nou echt een huisstijl nodig? Branding kost me tijd, geld EN energie. En waarvoor? Mooie plaatjes en kleuren? Dat kan ik zelf ook wel... toch? Herken jij jezelf hierin? Mooi, lees gerust verder.

Een van de uitdagingen voor ondernemers (zoals jij en ik) is om klanten te werven. En niet van die klanten die een keertje langskomen en waar je vervolgens niks meer van hoort. Echte klanten zijn personen of bedrijven waarmee je een langdurige relatie kunt ontwikkelen. Personen die je na een tijdje nog eens terugbellen om te vragen of je nog een opdracht voor ze zou kunnen aannemen. En daar zit het hem nou juist in... Waarom zouden ze jou terugbellen?

Iedereen heeft hem wel: zo'n vriend die iedereen mag. De sfeer in de kamer verandert meteen zodra hij of zij binnenkomt. Hij is grappig, charmant, maar kan ook heel serieus zijn. Om het plaatje af te maken draagt hij altijd diezelfde kleurrijke schoenen. Die kent iedereen. 

Hoe zorg jij ervoor dat klanten weten bij wie ze terug moeten komen? 'Herkenning' is het sleutelwoord! Wanneer klanten jou niet herkennen, zullen ze net zo snel bij een van jouw concurrenten aan de bel trekken. Zorg ervoor dat men je herkent. Draag die kleurrijke schoenen, ook al weet je dat niet iedereen ze prachtig vindt (niet letterlijk bedoelt - of toch wel?). Het gaat erom dat je opvalt in de massa. Dat kan je doen door 2 zaken consistent te houden:

  • Tone of Voice - Hoe praat jij met je klanten?
  • Visuele identiteit - Hoe presenteer jij jezelf aan je klanten?

Dit zijn 2 onderwerpen die terugkomen in branding. Wat is branding precies? Branding is wat anderen over jou zeggen op het moment dat je zelf niet in de kamer zit. Hoe zit dat met jouw bedrijf? Wordt erover gekletst, of is men je al vergeten tijdens het afscheid nemen? De consistente manier waarop jouw bedrijf praat en zichzelf presenteert zal uniek moeten zijn. Dit vergroot de kans op terugkerende klanten!

Wat is jouw visie op branding/huisstijlen? Heb je al iets moois staan? Ik ben benieuwd: laat het me weten!

Heb je geen idee hoe je dit moet aanpakken? Neem gerust eens contact op en vertel me meer over jouw uitdagingen! Ik zal direct kijken of ik je kan helpen de stoute schoenen aan te trekken ;)

© 2018
|
KvK - 70894884
|
BTW - NL222428405B02
|
PRIVACY POLICY
TERMS
CONTACT